Hogyan csökkentheted a mérgező anyagokat a környezetedben?

Először is, mik azok a mérgező anyagok? Például a vegyszerek, amik körbevesznek az otthonunkban, az orvosi rendelőben, a különböző intézményekben és sok esetben a munkahelyen is. Sajnos az összes vegyszertől nem tudunk megszabadulni, ami folyamatosan mérgezi az egész testünket, de a saját életterünkben le tudjuk őket cserélni természetes megoldásokra, ami nem károsítja az egészségünk, sőt akár még pozitív hatással is lehet ránk. Mik azok, a termékek, amiket érdemes megvizsgálnunk ilyen szemmel és le tudjuk természetesre cserélni?

Tisztítószerek

A tisztítószerek toxikus vegyi anyagokat tartalmazhatnak, amelyek belélegezve, lenyelve vagy bőrön keresztül felszívódva mérgezést, bőrirritációt vagy allergiás reakciót okozhatnak. Néhány tisztítószerekben található vegyi anyag a környezetre is káros hatást gyakorolhat, ha a lefolyókba vagy a természetbe kerül. Természetes alternatíva a takarításhoz:

Gyertyák, füstölők és egyéb illatosítók

Sok ember bele sem gondol, hogy mennyi mérgező vegyi anyagot lélegez be, amikor párologtatókkal, gyertyákkal, füstölőkkel és egyéb szintetikus illatosítókkal próbálja otthonosabbá és jó illatúvá varázsolni az életterét. Szerencsére van egészséges módja az otthoni illatosításnak:

Kozmetikumok

A bőrünk a legnagyobb szervünk és különösen fontos szerepe van a testünk egészségének fenntartásában. Védelmet nyújt a kórokozók ellen, ezért gondoskodnunk kell a megfelelő ápolásról, ami magában foglalja a tisztítást, hidratálást, napvédelmet és az egészséges életmódra való odafigyelést. Miket tartalmazhatnak a kozmetikumok, amik mérgezőek számunkra?
Leggyakrabban előfordulnak a mesterséges illatanyagok, oldószerek, ftalátok, szulfátok, parabének, triclosan, dietanolamin, fenoxietanol vagy formaldehid felszabadító tartósítószerek, alumínium vegyületek és egyéb vegyi anyagok. Alternatívaként használhatunk:

parfüm

esszenciális olajok, mesterséges illatanyagoktól és etil alkoholtól mentes, természetes testpermet és parfüm

arcápolás

mesterséges illatanyagoktól és tartósítószerektől, ftalátoktól, parabénektől és benzofenontól mentes, természetes krémek

hajápolás

szulfátok, parfümök, vegyi anyagok, formaldehid felszabadító tartósítószerek, ftalátok és dietanolamin mentes termékek

bőrápolás (tusfürdő, kézmosó, szappan, testápoló, kézkrém, bőrradír stb)

szulfátok, parabének, triclosan, fenoxietanol vagy formaldehid felszabadító tartósítószerek nélküli termékek

dezodor

parabénektől és alumínium vegyületektől (alumínium-klorid, alumínium-szulfát) mentes dezodorok

Szájhigénia

A szájápolás terén is találkozhatunk bőven mesterséges aromákkal, szinezékekkel és egyéb anyagokkal. A szájvízekben található etil-alkohol például irritációt és a szájnyálkahártya kiszáradását okozhatja hosszútávú használat esetén. A fogkrémek összetevői között pedig gyakran szerepel a fluorid, triclosan és különböző mesterséges édesítőszerek is. Például a fluorid túlzott bevitele a fogak elszíneződését okozhatja. Vásárolhatunk egészségesebb alternatívákat is, például:

Gyógyszerek

Manapság már mindenre van egy vegyészek által készített „csodabogyó”, ami elmúlasztja a fájdalmat és a puffadást, elaltat, felébreszt, csökkenti a gyulladnást, a lázat és így tovább. De van más lehetőség is: léteznek természetes és mellékhatásoktól mentes megoldások, amik hatékonysága tudományosan bizonyított. A problémáink gyökereit és nem a tüneteket kezelik. Ezek közül néhány:
Elég bonyolult és összetett feladat minden egyes terméket, amit használunk leellenőrizni és teljesen érthető, ha erre se energiája se kapcitása nincs az embernek. Viszont, fontos, hogy találjunk megbízható forrásokat és márkákat, amikben bízunk, hogy tiszta és nem tartalmaz egészségkárosító anyagokat vagy akár magunknak is készíthetünk például szappanokat, öblítőt, mosó- és tisztítószereket, arckrémeket stb. A vegyszermentesítéshezés találsz tippeket és recepteket a Blog menüpontban az oldal tetején vagy a gombra kattintva.

NAP ELLENI VÉDELEM

Mindenki tudja, hogy fontos a bőrünket védeni az erős napsugárzástól. Vehetünk fel olyan ruházatot, ami fedi a bőrünket és ez által véd a napsugárzás ellen, de alkalmazhatunk naptejet is a megfelelő védelem érdekében. Két fő típusú naptejet különböztetünk meg: kémiai és fizikai.

Kémiai

A kémiai naptejek olyan termékek, amelyekben napvédelmet biztosító vegyi anyagok találhatók. Ezek az anyagok a bőrben kémiai reakcióval lebontják és elnyelik a káros UV sugarakat. A kémiai naptejek általában könnyű textúrájúak és könnyen felszívódnak a bőrbe, ezáltal bejuthatnak a véráramba is. A testünkben lerakódodd naptej maradványok allergiát is okozhatnak. A tengerbe kerülő naptejmaradványok hozzájárulhatnak a korallok és a tengeri élővilág károsodásához.

Fizikai

A fizikai naptejek vagy más néven fizikai blokkolók olyan termékek, amelyekben a napvédelmet biztosító fizikai anyagok, például cink-oxid vagy titán-dioxid találhatók. Ezek az anyagok a bőrön maradva visszaverik az UV sugarakat anélkül, hogy felszívódnának. A fizikai naptejek vastagabb, fehéres réteget képezhetnek a bőrön, és az UV sugarakat azonnal blokkolják. Továbbá nem káros a környezetre, beleértve a tengeri élővilágot és korallzátonyokat is.
A nap a barátunk. Ha nem lenne, hideg lenne a bolygón, nem lenne fény, depressziósak lennénk és nem is lennénk életben. Fontos, hogy töltsünk időt kint a szabadban, a napfényben és élvezzük minden pozitív hatását. Azonban a bőrünket is védenünk kell, mert a jóbol is megárt a sok és a vékonyabb ózonréteg miatt a túl erős és túl sok napsugárzás káros is lehet. Számos fizikai naptej létezik a piacon, a gombra vagy a Blog menüpontra kattintva az oldal tetején olvashatsz az egyik bizonyítottan tiszta és teljesen természetes naptejről, amit én is használok és nagyon szeretek.
A BOARDS applikációban találsz videókat és további információkat egészséges és tiszta megoldásokról. Tájékozódhatsz az aktuális promóciókról és eseményekről. Sőt, előadásokra is tudsz jegyet vásárolni, ahol találkozhatsz hozzád hasonló egészségtudatos emberekkel. Orvosoktól, tudósoktól és szakértőktől hallgathatod meg közérthetően, hogy miért és hogyan hatnak a természetes megoldások az emberre és hogyan tudod ezeket te is könnyedén alkalmazni otthon, önmagadon és a családodon egyaránt.

Tudj meg többet a természetes megoldásokról a sooil.eu oldalon. Mire jók az esszenciális olajok? Hogyan tudod kiváltani a mesterséges anyagokat és vegyszereket a környezetben velük és a belőlük készült termékekkel? Milyen pozitív testi és lelki hatásai vannak?

A BOARDS applikációban találsz videókat és további információkat egészséges és tiszta megoldásokról. Tájékozódhatsz az aktuális promóciókról és eseményekről. Sőt, előadásokra is tudsz jegyet vásárolni, ahol találkozhatsz hozzád hasonló egészségtudatos emberekkel. Orvosoktól, tudósoktól és szakértőktől hallgathatod meg közérthetően, hogy miért és hogyan hatnak a természetes megoldások az emberre és hogyan tudod ezeket te is könnyedén alkalmazni otthon, önmagadon és a családodon egyaránt.

Lépj velem kapcsolatba

Keress meg bátran, hogy a kihívásaidra a legjobb és a legköltséghatékonyabb megoldást tudjuk megtalálni. Töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy felvehessem veled a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Te is kereshetsz az alábbi telefonszámon vagy e-mail címen.